Vorige
Volgende

Schiphol

Lounge 1 Terminals

  • Advies & Beheer
  • Bekleding

Lounge 1 en bijbehorende terminals brandveilig maken

Project: Herontwikkeling Lounge 1
Plaats: Schiphol
Opdrachtgever: ESAP (een bouwcombinatie van SPIE en Equans)
Status project: In uitvoering (oktober 2023 tot heden)

Schiphol is altijd in ontwikkeling. Zo bouwen ze bijvoorbeeld een nieuwe pier en een extra viaduct, worden bestaande pieren en gates opgeknapt én worden de parkeerfaciliteiten voor vliegtuigen verbeterd. Maar dat is nog lang niet alles. Want ook Lounge 1 op Schiphol wordt herontwikkeld. De lounge wordt uitgebreid, looproutes worden aangepast, plafonds, wanden, liften en vloeren worden vervangen én het aanbod aan voorzieningen -zoals horeca en winkels- wordt vergroot. In totaal wordt er zo’n 24.000 vierkante meter vloeroppervlakte verbouwd. Dat zijn zo’n vijf voetbalvelden!

En Perfect Fire Control heeft voor deze herontwikkeling van hoofdaannemer ESAP (een bouwcombinatie van SPIE en Equans) de opdracht gekregen om Lounge 1 en de bijbehorende terminals brandveilig te maken. “ESAP kende ons van andere projecten die wij op Schiphol hebben uitgevoerd, en heeft opnieuw de samenwerking met ons opgezocht”, vertelt Jan de Graaf. “In oktober 2023 zijn we gestart met de werkzaamheden en naar verwachting wordt het project eind 2025 opgeleverd.”

Welke werkzaamheden wij zoal uitvoeren?

  • Brandwerende betimmeringen van stalen balken en gaten en plafonds;
  • Aanbrengen van brandwerende isolatie;
  • Afwerken van brandwerende doorvoeren.

Uitdagingen tijdens dit project?

De lounge blijft tijdens de hele verbouwing beschikbaar voor reizigers. Jan: “Om de overlast voor reizigers, luchtvaartmaatschappijen en werknemers tot een minimum te beperken, voeren wij een deel van onze werkzaamheden ’s nachts uit. En in verschillende fases. Hierbij hebben we ook regelmatig overleg met de andere partijen die werkzaamheden uitvoeren tijdens de herontwikkeling van Lounge 1. Zodat iedereen zijn werk kan doen, zonder dat we elkaar tot last zijn.”

Benieuwd wat wij voor uw project kunnen betekenen? Neem contact met ons op. Of vraag een offerte aan via onze website.