Benieuwd naar de mogelijkheden?

Offerte aanvragen

Coatings & Spuitpleister

 

Coatings

PFC past brandwerende staalcoating toe op stalen constructies, die in of uit het zicht blijven. Met coating spuiten wij eenvoudig moeilijke en complexe instructies. Hoe dik die coating moet zijn? Dat bepalen wij aan de hand van de brandwerendheidseis, het profieltype en het te bekleden oppervlak.

Het coatingsysteem bestaat uit een hechtprimer waarop een brandwerende isolatielaag wordt aangebracht. Dit kan op kleur worden afgewerkt. In de meeste gevallen voldoet de – in de fabriek aangebrachte – primerlaag al aan de gestelde eisen. Na het drogen is de kleur van de brandwerende isolatielaag gebroken wit. Wilt u een andere kleur? Dat kan. Deze kan worden afgewerkt in één of twee lagen in de gewenste kleur. En niet alleen dat. De afwerklaag beschermt tegen vocht én veroudering van de isolatielaag. Daarnaast is onze coating naadloos, heeft dunne isolatiediktes en is af te werken in elke gewenste RAL-kleur.

De coatings van PFC zijn geschikt voor een brandwerendheidseis variërend van 30 tot 120 minuten. Daarnaast zijn de coatings getest volgens de TNO/Efectis, ISIB, IFC en/of anderen.

Spuitpleister

Brandwerende spuitpleisters zijn vezelvrije cementgebonden pleisters die PFC op stalen constructies toepast. Deze bevinden zich boven het plafond of voor constructies, die uiteindelijk wegvallen achter systeemwanden.

Bij de verwerking van de brandwerende spuitpleisters brengt PFC eerst een hechtlaag aan voordat het in een bepaalde dikte – volgens het testrapport – wordt aangebracht. Nadat het is uitgehard, ontstaat er een lichtgrijze spuitlaag die voldoet aan de vereiste brandwerendheid. De voordelen van deze spuitpleisters is dat ze naadloos, erosiebestendig, geluidsabsorberend en bluswaterbestendig zijn.

De brandwerende spuitpleisters van PFC zijn geschikt voor een brandwerendheidseis variërend van 30 tot 120 minuten. Daarnaast zijn alle spuitpleisters getest volgens de TNO/Efectis, ISIB en/of anderen en getest voor het opwaarderen van (staalplaat)betonvloeren, voorgespannen betonvloeren en geprofileerde staaldaken.

Projecten

Amsterdam Centrum

Een bank in het centrum van Amsterdam

  • Advies & Beheer
  • Coatings & Spuitpleister
  • Compartimentering
Amsterdam

Stationsgebouw

  • Bekleding
  • Coatings & Spuitpleister